Rajeza.jouwweb.nl
Home » Nieuws

Nieuws

Januari 2014

 

Onze menpony's zijn uitgebreid met de komst van Viento. Deze vierjarige hengst is een afstammeling van chrisjan van de Gathe. 

We hopen hem dit jaar in te gaan zetten in combinatie met Anouk en Wianne. Hij heeft inmiddels al een aantal keren in het tuig gelopen en pakt dit heel goed op.

 

Maart

Het besluit genomen om Viento te laten castreren. Vanwege dat hij bij ons niet kan dekken en we graag alle pony's in de kudde willen laten lopen, dit besluit genomen. We hopen op een spoedig herstel en dan weer volop in training voor de aankomende wedstrijden.

 

April

 

Afgelopen zaterdag ( 12 april ) hadden wij onze eerste buiten wedstrijd van dit seizoen. Deze keer een samengestelde wedstrijd in Schildwolde.

s'Ochtends zijn we eerst begonnen met de dressuur en vaardigheid. Dit was de 1e keer dat Viento is meegeweest naar een wedstrijd. De dressuur ging goed en toen op naar de vaardigheid. ook deze ging goed. We hadden 1 balletje door het weg slippen van de wagen.

Daarna zijn we begonnen aan het wegtraject. Hier hebben wij Anouk en Wianne voor ingezet. Het traject bracht ons door de mooie omgeving van Schildwolde. We waren weer mooi binnen de toegestane tijden binnen. Het hindernis traject is de specialiteit van Anouk. En wat gingen ze weer hard. Zelfs de waterbak was deze keer geen probleem. Na een tocht van in totaal bijna 17 kilometer,was het wachten op de uitslagen.

Tegen 18 uur kwam de uitslag. En wat we nooit van te voren hadden verwacht, zijn we 1e geworden in de gecombineerde hobbyklasse en klasse 1 pony's.

We willen dan ook de organisatie bedanken voor de goed georganiseerde wedstrijd.

 

 

21 april

 

Na de goede resultaten in Schildwolde, zijn we afgelopenweekend ( 21 april) toch maar gestart in Leek tijdens de mooie en goed georganiseerde oefen marathon. Zondag middag zijn we begonnen met het verkennen van de hindernissen en de trajecten.

 

Tijdens het inspannen op het terrein kon je aan de pony's al merken dat ze wisten dat het weer moest gebeuren. Ze stonden al heelemaal start klaar en het koon niet snel genoeg gaan met inspannen. Ze wilden weg, rijden.

 

Het 1e traject was meteen al een hele mooie route. Het weer werkte helaas niet mee. We hadden verschillende buien onderweg. Na een rit van bijna 6 km en de verplichte rust, mochten we beginnen aan het hindernis traject. Wat een mooie en vooral duidelijke hindernissen. Hindernis 3 was "de waterbak". We hadden zondag tijdens het verkennen al eigenlijk direct besloten dat wij niet erdoor heem ginnen met de pony's. Dus moesten we daar de alternatieve route kiezen buiten het water om. Hindernis 4 vond ik zelf de moeilijkste die erbij was en ook die liep eigenlijk vlekkeloos. Hindernis 6 was een vaardigheid hindernis. En ook daar liepen we met een rustige galop zo doorheen, zonder een straf balletje.

 

We waren mooi binnen de gestelde tijden binnen en hadden voor ons doen toch goed gereden. Hier en daar wel weer wat dingetjes waar we aan moeten werken, maar dat hoort erbij.

 

Tegen 17 uur was de uitslag er. Van de hobbyklasse tweespan waren we 2e geworden. Met de opmerking van de organisatie dat we toch misschien, maar moeten gaan denken om een startkaart aan te vragen en officieel te gaan rijden.

We hebben een geweldige dag gehad en zijn heel blij met onze top pony's.

 

mei

 

Na de goede resultaten van de wedstrijden die we tot nu toe hebben gereden toch , maar besloten om officieel te starten.

Allereerst betekende dit, dat we op zoek moeten naar een nieuwe marathon wagen. En dat valt nog niet mee. 

Tevens moest er een startkaart komen.

 

De nieuwe wagen hebben wij afgelopen zaterdag uitgetest. Wat een wereld van verschil. Hij is wel een stukje zwaarder, maar verder op en top voor de  toekomst. Laat de wedstrijden nu maar komen.

Delfzijl gaan we voor het eerst officieel starten. Tenminste dat was de bedoelng. Inmiddels contact gehad met Zuidwolde en daar mogen we aanstaande zaterdag meedoen.

Dus ons officiele debuut in de officiele weldstijden wordt een week vervroegd.

We houden jullie op de hoogte

 

24 & 25 mei 2014

 

Onze eerste officiele wedstrijd  is een feit.

Na een redelijk goede dressuur en een vaardigheid waar wat foutjes in zaten. Konden we gaan verkennen voor de marathon va zondag.

De waterbak leverde bij ons meteen al de discussie op. Wordt het de alternatieve route of gaan we voor "natte voeten." Verder werden we vooraf al gewaarschuwd voor de "bulten hindernis". En ook die was pittig.

Na overleg met onder andere mede menners en toch nog maar nog een keer parcours lopen, besloten om toch in de waterhindernis natte voeten te halen en en de bulten hindernis op zo veel mogelijk veilig rond gaan komen.

Wat een wedstrijd zondag. Heel strak gereden in het weg parcours. Bijna te strak. MOesten echt heel langzaam rijden om de minimale tijden te halen. Maar dat lukte op 3 seceonden. daarna de marathon.

En wat gingen ze hard. onvoorstelbaar.Hindernis 2 tussen de bomen ging niet zoals het moest. Daar moesten we een extra rondje rijden na een verkeer parcours. De bulten hindernis ging vlekkeloos en toen kwam de water hindernis.

En daar vlogen ze door.

Uiteindelijk heeft het foutje in hindernis 2 ons een punt gekost. Maar we konden och huiswaarts met onze 1e winstpunt in de klasse 1.

 

31 mei 2014

 

Delfzijl was aan de beurt.

vrijdag gaan verkennen. En dat was maar goed ook .

Het wegtraject was een hele mooie route en goed te doen. De hindernissen vielen mee , alleen het traject was een beetje ingewikkeld en moest goed wordn opgelet.Na Zuidwolde tochmaar goede klokjes aangeschaft op aanraden van de medemenners. Dat gebeurt ons niet weer.

 

De dressuur ging weer wat beter. En de vaardigheid leverde ons 2 balltjes en dus 6 strafpunten op.

Het weg parcours verliep deze keer, dankzijn de klokjes een stuk beter. En toen de marathon in. En wederom was het een feestje.

Bij de water hindernis besloten om er niet doorheen te gaan. Er was de afgelopen dagen veel regen gevallen en in de water hindernis stond dan ook een flinke plas water in. En dat was toch een beetje teveel van het goed. Daar moesten we een beetje de alternatieve route nemen en dat kost wat meer tijd.

In hindernis 6 hadden we  net als vrijwel iedereen een afrijdbaar element geraakt en ook daar wat extra strafpunten opgelopen. 

Maar verder een goed wedstrijd gereden. ook deze wedstrijd konden we naar huis met de 2 volgende winstpunten.

 

21 juni 2014

 

Na een aantal weken van trainen toch op het laatste moment nog besloten om een samengestelde wedstrijd in Vriezenveen te rijden.Vrijdag verkennen en zaterdag alles op een dag rijden. De hindernissen waren hele lange lijnen en dat werkt meestal niet is ons voordeel.

We begonnen zaterdag moen met de dressuur. Die ging voor ons doen heel goed. De vaardigheid was foutloos en binnen de tijd.

Het vertraject was het volgende onderdeel. Toch weer een erg leuke route en ook dat ging heel goed.

En daarna natuurlijk de marathon. En wat vinden de pony's het geweldig. Dat is echt hun ding. De 6 hindernissen waren we zo door. Met hier en daar wel een botsing met de palen, maar verder goed door kunnen rijden. de 6e hindernis was er een met wel hele lange lijnen. Die hebben we dan ook vrijwel helemaal in volle galop kunnen rijden.

De uitslagen logen er dan ook niet om: 1e in de dresuur, 2e in de vaardiheid en een 3e plek in de marathon. Over de gehele dag een 3e plek.  En weer konden we naar huis met 2 winstpunten.

De teller staat inmiddels op 5.

 

 1 juli 2014

 

Inmiddels ook maar een eigen website en facebook pagina aangemaakt voor onze men activiteiten:

 

Menteam-faber.jouwweb.nl

 facebook; menteam Faber