Rajeza.jouwweb.nl
Home » Onze pony's in het gebruik

Onze pony's in het gebruik

Naast het op kleine schaal fokken met stamboek shetlanders, zijn wij  fanatieke aangespannen rijders. Of zoals het ook wel wordt genoemd menners. Enkele jaren geleden zijn wij hier mee in aanraking gekomen en sindsdien beoefenen wij dit ook. Zowel in het enkel- als in het dubbelspan. De reden dat wij voor shetlanders gekozen hebben is vanwege hun kracht,karakter, uithoudingsvermogen, en hun bereidheid tot werken. En het ziet er natuurlijk fantastisch uit.

 

Op dit moment hebben wij 2 pony's die in het tuig lopen.

 

Wianne: Had toen we haar kochten al wat ervaring opgedaan in het tuig, maar eenmaal hier hebben we dat verder uitgebouwd.  Inmiddels loopt ze voor de wagen en dit gaat zeer goed. Wij vinden zelf dat het echt haar ding is. Wianne loopt inmiddels in het tweespan met Anouk.

 

Anouk: Met haar zijn we begin 2010 begonnen met het beleren in het tuig. Op dit moment loopt ze al in het enkel en tweespan voor de wagen. Zij is de spangenoot van Wianne

 

Viento: Deze inmiddels 4 jarige ruin is sinds januari in training als menpony in het tweespan. We hopen hem dit jaar in te gaan zetten in de wedstrijden.

 

In de toekomst hopen we met de jonge aanfok die we nu hebben een zwart vierspan te kunnen vormen.