Rajeza.jouwweb.nl
Home » Premiekeuring » Premiekeuring 2010

Premiekeuring

Onze jaarlijkse premiekeuring is in Appingedam. In 2009 was onze eerste keuring daar. Toen waren we er met 2 pony's: Anouk en Barney. Olga was op dat moment nog bij de hengst. Tijdens onze 1e keuring was het voor ons zelf vooral een leer moment. Anouk was al eerder naar de keuring geweest en wist al een beetje hoe het moest. Maar alleen met een pony die het een beetje weet ben je er niet. Ook voor ons zelf kwam er het nodige bij kijken. Want de vraag was hoe je een pony het beste kunt voorbrengen. Nadat we bij kennissen en ook bij andere keuringen hadden gekeken, moesten we het nu zelf doen. En dat viel niet altijd mee. Beide pony's hadden net geen premie, maar zelf waren we een hele ervaring rijker.

 

Dit jaar (2010) waren we er met 6 pony's, waarvan 2 veulens. Waar we vorig jaar met respect hadden staan kijken bij de mensen die een merrie met veulen moesten voorbrengen, was dit voor ons ook de 1e keer dat we dit moesten doen. Na thuis al heel veel geoefend te hebben,waar we al snel door hadden dat dit toch wel wat anders was dan 1 pony voorbrengen. Gelukkig waren we niet alleen en hadden we de nodige versterking meegenomen. Als eerste mochten Wianne en Dark Surprise hun opwachting maken. Het was een goed optreden,maar helaas leverde het net geen premie op.

 

Daarna was Olga met Delight of Olli aan de beurt. Vooraf hadden we goede hoop op een premie, maar helaas kwam niet alles helemaal goed uit de verf. Bovendien was hij de jongste in zijn rubriek. Eigenlijk kwam de keuring net te vroeg voor hem. Delight of Olli werd net achter de 2 veulens met een premie opgesteld. Nadat de veulens in de keuringsbaan waren geweest hebben we van de mogelijkheid gebruik gemaakt om ze te laten chippen

 

Daarna was de beurt aan Barney. Al hoewel hij al een aantal maanden geen hengst meer is, gedroeg hij zich toch zo. Na buiten al een enige tijd met hem gelopen te hebben,. mocht hij als enigste in de rubriek. Na een goed optreden werd het net weer niet beloond met een premie. Tevens hebben we daar hem even laten opmeten. En tot onze verbijstering was hij toch een stuk groter al dan verwacht. De meting wees uit dat hij inmiddels al 104 cm is. We hopen er dan ook op dat hij volgend jaar niet te groot wordt voor de stamboekopname.

 

Na  heel wat rubrieken ertussen waren Olga en Wianne beide in 1 rubriek aan de beurt. Wianne mocht als eerste de spits afbijten en liepen volgens ons goed. voor Olga was het haar 1e premiekeuring ook al is ze inmiddels al 11. Ze liep verder wel redelijk. Bij het opstellen kregen zowel Wianne als Olga een 3e premie. Voor Olga was dit een mooie afsluiting.

 

Na een vermoeiende dag waren we toch redelijk tevreden met de behaalde premies van Wianne en Olga. Volgend jaar proberen we het gewoon weer. Voor foto's kunt u op de pagina foto's kijken bij premiekeuring 2010.