Rajeza.jouwweb.nl
Home » Nieuws » Archief Nieuws 2013

Archief Nieuws 2013

12 oktober 2013

Vandaag stond een dressuurwedstrijd op het porgramma. Vrijwel in onze achtertuin in Schildwolde. We weten dat het niet echt een dressuurspan is, maar soms is het wel leuk om eens te kijken hoe het gaat en wat de verbeterpunten zijn. We hadden besloten om er vandaag heen te rijden, in plaats van om er met de trailer heen te gaan . Toch nog wel een flink stukje rijden. Het weer was zeer slecht met veel regen onderweg. Daar aangekomen moestenw e wachten totdat we aan de beurt waren.

Toch redelijk goed gereden met  186 en 184 punten. We weten nu weer even waar ons huiswerk ligt. Al met al een geslaagde dag.

 

28 september 2013

 

Vandaag zijn we naar NAe geweest om daar een wedstrijd te rijden. We moesten al vrij vroeg weg, omdat we gisteren niet goed het parcours hadden kunnen verkennen.Een zeer mooie wedstrijd met fantastische hindernissen.

 De dressuur ging vandaag redelijk goed. Het blijft een puntje vanh aandacht.  Vervolgens  de vaardigheid. Hierin hebben we een flink tempo gereden en helaas koste dat ons 1 balletje. Daarna een flink wegparcours. Waar we mooi binnen de tijd zijn binnengekomen. Daarna het hindernis traject. En dat is wat de dames graag doen en ook steeds beter in worden. En dan de geweldige hindernissen. Hindernis 5, de waterbak was een grote uitdaging. Heel zwaar en hierin moesten de dames dan ook flink werken om er uit te komen. Hindernis 6 was toch echt wel de mooiste van allemaal. Ik zelf dacht dat ik wel binnen door kon ,aar de pony's dachten daar toch anders over. Uiteindelijk zijn we erdoor gekomen en hebben we alles kunnen uitrijden.

Moe na een geweldige dag konden we weer huis waarts. Helaas geen prijs deze keer, maar we zaten er toch weer heel dichtbij.

 

7 september 2013

 

Na enkele maanden van training was het deze dag weer zover; de volgende oefenwedstrijd. Dit keer in Zuidlaarderveen. Na op vrijdag het parcours verkend te hebben, zijn we vandaag gestart met een dressuurproef. Deze ging niet helemaal zoals we gewild hadden ,maar toch tevreden. Er zit duidelijk verbetering in. Daarna de voorbereiding op het hindernis traject. De beschermers om, de dressuurkleding uit en de " hinderniskleding"aan.

Rond de klok van 11 uur mochten we starten. En wat liepen ze goed. Eerst bijna 4 km door de bos en over de weg, voordat we bij de 1e hindernis kwamen. Het leek wel of ze vlogen. Alle hindernissen waren goed gelukt en foutloos. Met goede tijden. Hierna nog de afsluitende vaardigheid. En ook hier bleven alle balletjes liggen. De dames hebben het weer goed gedaan vandaag.

's Middags tegen 18 uur zou de prijs uitreiking zijn en hierop toch maar gewacht. De 2 dames hadden we inmiddels al naar huis gebracht. Tot onze grote verbazing en totaal niet verwacht zijn we 5e geworden van de ruim 50 deelnemers. Met  een beker, een statiedeken en 2 zakken paardevoer weer naar huis. Ongelofelijk. 

 


4 & 5 mei 2013

 

Dit weekend stond onze 1e twee daagse samengestelde wedstrijd op het programma. Op zaterdag de dressuur en vaardigheid en op zondag het wegtraject en de hindernissen. Vrijdag alweer heen om het hindernissen traject te kunnen lopen. En dat viel nog niet mee. Dit was het echte werk. Vaak hebben we door de hindernissen gelopen en steeds kwamen we weer op een andere en snellere route uit. Vrijdag avond toch nog maar een keer lopen. Dit viel echt niet mee.

Zaterdag de dressuur als eerste. We wisten al van onze 1e wedstrijd in Schildwolde dat Anouk niet echt een pony is voor de dressuur. Dit is echt niet haar ding. Toch zijn we er goed door gekomen met ook nog redelijke punten. In de aansluitende vaardigheid hadden we helaas 1 balletje. 

Zaterdag morgen het weg traject en de hindernissen. En dit is wat Anouk het liefste doet. Als 1e was het weg traject aan de beurt van 7 kilometer. Een mooie route door de bossen. Af en toe wel wat zwaar door het mulle zand, maar toch goed te doen. 

Daarna het hinderni traject. Wat hebben we genoten. Geen top tijden in de hindernissen, maar gewoon voor ons doen heerlijk gereden. We zijn foutloos rond gekomen. We hebben deze dag dan ook veel geleerd van onze mede menners. En weer het nodige "huiswerk"om te verbeteren. 


13 april 2013

 

Vandaag hebben wij meegedaan aan de oefenmarathon in Schildwolde. Voor zowel ons zelf als de pony's de 1e keer dat we aan zo'n evenement meededen. Nadat we vrijdag de hindernissen hadden verkent mochten we zaterdag ochten op tijd starten. En wat een geweldige ervaring. De waterbak leverde vooraf bij ons zelf al wel de nodoge vraag tekens op of ze er wel door zouden willen, maar eenmaal aan het rijden was het geen enkel probleem. Uiteindelijk zijn we het gehele hindernis traject doorgekomen zonder ook maar een fout. Dit was zeker voor herhaling vatbaar. 

 

 

1 januari 2013

 

Het nieuwe jaar is net begonnen. Wij wensen een ieder een gezond en gelukkig 2013

Maak een Gratis Website met JouwWeb